Proiectul General Membrane Loves Earth este modalitatea companiei de a-și declara angajamentul față de protejarea mediului inconjurator.
General Membrane iubește Pământul și, prin urmare, se angajează să își aducă contribuția la construirea unui viitor mai durabil.
Scopul pe termen lung este de a crea o conștientizare ecologică atât în cadrul companiei, cât și în contextul de referință, astfel încât fiecare proiect produs sau acțiune să fie orientat spre protejarea lumii de mâine, a copiilor noștri.
Proiectul General Membrane Loves Earth s-a născut din filozofia verde a companiei, colectează inițiativele întreprinse până acum și își propune să stimuleze continuu noi acțiuni de conștientizare.
" Nu moștenim Pământul de la strămoșii noștri; îl împrumutăm de la copiii noștri. "
Seattle, Duwamish Indian Chief
PROCESE DE PRODUCȚIE DURABILE
General Membrane a pus în aplicare mai multe inițiative menite să asigure un proces de producție ecologic.
Compania a instalat în 2009 sistemul fotovoltaic impermeabil General Solar PV pe acoperișul fabricii sale din CEGGIA (VE). Centrala are o putere de 200 KWp și se întinde pe o suprafață de 3500 de metri pătrați. Toată energia produsă contribuie la satisfacerea nevoilor energetice ale companiei, permițându-i să reducă emisiile de dioxid de carbon cu peste 50,000 kg pe an. Rezultatele extraordinare obținute au determinat Grupul Codognotto, din care face parte General Membrane, să instaleze sisteme General Solar PV pentru un total de 1.376KWp în unele dintre locațiile sale logistice, acoperând 30% din necesarul său de energie.
În paralel, efortul de a reduce impactul ciclului de producție asupra mediului a determinat General Membrane să instaleze un generator de căldură de nouă generație, ceea ce a făcut posibilă reducerea emisiilor de praf fin cu peste 50%.
Pe lângă aspectele strict legate de activitatea de fabricație, compania si-a luat angajamentul sa investeasca si in alte domenii: de la proiectarea clădirilor create pentru a asigura cea mai mare iluminare naturală posibilă, până la alegerea responsabilă a materialelor de birou în care se utilizează doar hârtie și lumini reciclate. Prin colectarea separată scrupuloasă, până la furnizarea de sticle de apă pentru tot personalul, pentru a elimina utilizarea sticlelor de plastic și utilizarea de articole de îmbrăcăminte din materiale ecologice și reciclate.
Doriți să aflați mai multe?
Toate etapele traseului nostru verde sunt disponibile în partea de jos a paginii
CERTIFICĂRI DE DURABILITATE A MEDIULUI
General Membrane funcționează pentru prezent și contribuie la construirea unui viitor, în care construcția durabilă este norma și nu o excepție meritorie. Soluțiile de impermeabilizare propuse utilizează exclusiv materiale reciclabile și sunt produse cu respect pentru planetă și persoanele care o populează.
Dorința de a-și orienta eforturile în favoarea mediului înconjurător a determinat compania să obțină certificări importante recunoscute la nivel internațional:
Certificarea voluntară a politicii de mediu adoptată, conform standardului internațional al sistemului de management de mediu UNI EN ISO 14001
Cartografierea propriei amprente de carbon , certificate conform standardului internațional UNI EN ISO 14064
Certificare voluntară UNI EN ISO 14021, standardul internațional care autorizează compania să emită declarații privind produsele de mediu
DINCOLO DE DURABILITATEA COMPANIEI:
PRODUSE ȘI TEHNICI DE CONSTRUCȚIE PENTRU CONSTRUCȚII DURABILE
Pentru a produce membranele sale hidroizolante, General Membrane favorizează utilizarea materialelor eco-compatibile, inclusiv utilizarea materiilor prime reciclate: poliesterul cu care sunt produse armăturile membranelor hidroizolante provine din recuperarea sticlelor PET provenite din colectarea separată a deșeurile municipale și polimerii modificatori utilizați ce pot proveni din reciclarea materialelor plastice post-consum.
Aceleași membrane, la sfârșitul vieții lor, sunt complet reciclabile (pot deveni, de exemplu, conglomerate asfaltice care ne repară drumurile), reducând astfel impactul general asupra mediului și promovând construcții durabile.
Nu în ultimul rând, durabilitatea care distinge produsele General Membrane este un factor foarte important pentru durabilitate: este de fapt necesar să se adopte o perspectivă pe termen lung în proiectarea unei clădiri durabile, deoarece, prin evaluarea duratei de funcționare a elementelor care o compun, se poate calcula impactul real asupra mediului.
Orientarea fata de mediu a companiei noastre se distinge nu numai prin optimizarea proceselor sale de producție și evaluarea caracteristicilor produselor sale, ci și prin asigurarea faptului că acestea sunt utilizate în cel mai bun mod posibil.
General Membrane a ales, prin urmare, să se alăture Green Building Council SUA (USGBC) pentru promovarea tehnicilor de construcție durabile.
U.S. Green Building Council a dezvoltat sistemul voluntar de clasificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), destinat evaluării și măsurării durabilității clădirilor (atât noi, cât și existente) pe baza eficienței energetice și a amprentei ecologice a acestora.
Acest standard elaborat de USGBC atribuie credite (credite LEED) pe baza a șase parametri diferiți, referitoare la cerințele care caracterizează durabilitatea clădirii sau a proiectului în diferitele sale componente: suma determină nivelul de certificare (bază, argint, aur, platină).
Produsele General Membrane contribuie la realizarea creditelor necesare pentru certificarea LEED a clădirilor.
O istorie din ce în ce mai VERDE
Respectul General Membrane față de mediu începe de departe și este o călătorie lungă împărțită de mai multe etape.
Compania a fost fondată cu o instalație tradițională de tratare a gazelor arse de tip Venturi.
Conștienți de impactul pe care procesele de producție îl pot avea asupra mediului, se decide investirea în noi sisteme de reducere a emisiilor în atmosferă. Deoarece soluțiile specifice pentru sectorul membranelor de impermeabilizare nu sunt disponibile pe piață, se începe dezvoltarea independentă a noilor tehnologii de reducere mai performante, prin implicarea cercetătorilor universitari și a companiilor specializate în ingineria plantelor.
Activitatea de studiu își atinge obiectivul ambițios: se creează o instalație de nouă generație (prototip) pe baza tratamentului trifazat al gazelor arse umede, capabil să reducă selectiv poluanții legați de producerea membranelor bituminoaseFabrica se remarcă imediat prin eficiența sa în reducerea emisiilor în atmosferă, precum și prin unicitatea sa în sector. În următorii ani, vor fi aduse îmbunătățiri suplimentare pentru a-și crește eficiența și mai mult.
Prima recunoaștere importantă în ceea ce privește angajamentul față de mediu: obținerea certificării voluntare UNI EN ISO 14001 pentru sistemul de management de mediu al șantierului de producție Ceggia.
Îmbunătățirea tehnologiilor legate de energia solară oferă companiei ideea de a oferi propria soluție, capabilă să depășească proprietățile sistemelor tradiționale (perforarea acoperișului, supraîncărcarea structurilor portante ale clădirii, dificultatea instalării și adaptabilitatea la diferitele conformații ale acoperișurilor). General Membrane brevetează astfel General Solar PV: un sistem fotovoltaic flexibil impermeabil inovator integrat din punct de vedere arhitectural, care protejează acoperișul și, în același timp, permite producerea de energie electrică din surse regenerabile.
Instalarea General Solar PV pe acoperișul șantierului de producție Ceggia: uzina are o putere de 200 kWp și este răspândită pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați, contribuind la satisfacerea necesităților energetice ale companiei și reducând semnificativ emisiile de dioxid de carbon în atmosferă (peste 50.000 kg pe an).
Restructurarea pieselor electrice și a instalației și relansarea cu LED a lămpilor din departamente și depozite, realizând o reducere puternică a consumului de curent (aproximativ 30%, egal cu 600.000 kWh) și eliminarea intervențiilor de înlocuire și eliminare.
Calitate de membru în S.U.A. Green Building Council (USGBC), o asociație internațională non-profit creată cu scopul de a oferi un set de standarde cu care să clasifice sustenabilitatea ecologică a clădirilor și care vizează promovarea construcțiilor eco-durabile.
General Membrane este primul producător de membrane bituminoase din lume care a obținut certificarea Carbon Footprint, conform standardului internațional UNI EN ISO 14064. Pentru a-l obține, se calculează impactul, în ceea ce privește emisiile de CO2, pe care fiecare fază a ciclului de producție îl are asupra mediului: de la sosirea materiilor prime, până la transformarea acestora, până la eliminarea deșeurilor de producție. Această conștientizare permite definirea obiectivelor de îmbunătățire a mediului și măsurarea corectă a progresului realizat cu fiecare intervenție.
Lansarea unui sistem de control al consumului de resurse referitor la principalele componente ale instalației, pentru a defini clar profilul energetic al companiei și apoi a utiliza datele colectate pentru a iniția acțiuni de îmbunătățire ulterioare.
Prima acțiune care rezultă din controlul consumului este restructurarea completă a sistemelor de obținere a aerului comprimat utilizate în producție, cu o scădere relativă a consumului de energie și a deșeurilor.
Lansarea liniei Ecoliquidi: soluții hidroizolante pe bază de apă, perfecte pentru cei care aleg să combine durabilitatea cu ecologia și siguranța.
Inovațiile tehnologice ale sectorului, cărora li se acordă o atenție constantă, permit investiția într-o nouă instalație capabilă să reducă în continuare emisiile, aducându-le sub 50% din minimul cerut de legea națională Decretul legislativ. 152/2006 și modificările ulterioare - Legea consolidată a mediului. Centrala electrică este supusă îmbunătățirilor cu tehnologii care permit o eficiență mai mare a transformării și economii de energie, cu niveluri ridicate de fiabilitate, siguranță și durată lungă de viață. Instalarea dozatoarelor de apă în zonele de băuturi ale companiei și furnizarea de sticle de apă din aluminiu pentru toți angajații, pentru a descuraja utilizarea sticlelor de unică folosință.
S-a calculat că numai în General Membrane, datorită acestei bune practici, este posibil să fi fost evitat consumul a aproximativ 35.000 de sticle pe an cu 525 kg de plastic economisit.
General Membrane România organizează la Buzau o campanie de plantare a 4.000 de copaci , împreună cu 200 de voluntari, pe o suprafață de aproximativ un hectar, într-o acțiune ce înseamnă doar primul pas către un viitor "verde". A fost cel mai mare eveniment local de acest gen din ultimii ani.
Noua certificare internațională în domeniul angajamentului față de mediu UNI EN ISO 14021: permite Companiei să emită declarații de mediu autodeclarate asupra membranelor bituminoase cu privire la conținutul materialului reciclat.
De-a lungul anilor, multe produse au fost revizuite cu scopul de a reduce impactul lor asupra mediului.
În special, în 2021 General Membrane a dezvoltat o gamă inovatoare de membrane bitum-polimerice și materiale termoizolante cu un conținut ridicat de reciclare: linia Ecofriendly, însoțită de declarații de produs de mediu auto-declarate în conformitate cu standardul UNI EN ISO 14021, pentru a satisface nevoile celor care aleg soluții de proiectare bazate pe criteriile minime de mediu (CAM).
Introducerea îmbrăcămintei ecologice corporative (https://www.generalmembrane.ro/ro/news) realizată cu bumbac organic și cu R-Pet, pentru a contribui la reducerea impactului asupra mediului și pentru a sensibiliza toate părțile interesate cu privire la bunele practici în favoarea eco-durabilității. În construcție: nou sistem fotovoltaic pe acoperișul șantierului de producție Ceggia, ce acoperă o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați pentru o putere de 170 Kwp, și se adaugă la instalația fotovoltaică General Solar care funcționează deja din 2009.
General Membrane România începe producția liniei de produse lichide pe baza de apa, gama Ecolichide, cu impact redus asupra mediului.
General Membrane, datorită angajamentului zilnic al tuturor celor care fac parte din companie, a fost întotdeauna atentă la protecția planetei și continuă să își stabilească noi obiective pentru a îmbunătăți sustenabilitatea mediului.